Sub meniu servicii

Proportiile elementelor decorative


Proportiile elementelor decorative

Elementele arhitecturale au decorat cladirile de mii de ani. In functie de destinatia cladirii si statutul proprietarilor modelele si simbolistica lor difera. Cladirile erau gandite de la bun inceput cu simetrie si forma era ideala pentru a evidentia elementele arhitecturale.

Proportiile decoratiunilor jucau un rol important in definitivarea rezultatului estetic final. Dimensiunile elementelor arhitecturale nu pot fi standard, pentru ca fiecare casa este unica, avand dimensiuni diferite.

Fiecare proiect realizat de echipa noastra trece prin procesul de proportionare a elementelor decorative furnizate. In functie de inaltimea, latimea si golurile de geam ale casei se calculeaza proportiile bune pentru elementele decorative care vor fi montate.

Nu este suficient sa se monteze orice ornament, daca acesta nu are dimensiunile bune, fie ca este prea mic sau prea mare. Trebuie un echilibru. In plus, anumite detalii cu simbolistica necesita anumite dimensiuni, pentru o vizualizare corespunzatoare. Daca detaliile sunt prea mici acestea nu se vor vedea, atunci cand sunt montate la inaltime, pe casa. De exemplu cornisa, profilul decorativ care se monteaza intre perete si sageac are nevoie de o dimensiune mare, pentru a fi vizibila. In functie de modelul ales si inaltimea casei se calculeaza proportia ideala.

Este foarte importanta experienta si maiestria tehnica a designerului/ arhitectului care proiecteaza.

Toate aceste ornamente au rolul de a echilibra aspectul casei si de a infrumuseta. Daca o casa este prea inalta se poate echilibra vizual cu ajutorul unor elemente decorative .

Daca doriti sa renovati fatada casei dvs. va invitam sa ne contactati pe adresa noastra de e-mail: office@profiledecorative.ro si un reprezentant CoArtCo o sa va contacteze pentru a va oferi mai multe detalii.


Proiect fatada casa cu profile decorative CoArtCo Cornisa decorativa CoArtCo din polistiren dimensiuni mari Cornisa proportii mari din polistiren CoArtCo Cornisa decorativa din polistiren CoArtCo de dimensiuni mari
Cornise decorative personalizate CoArtCo de dimensiuni mari Cornisa decorativa din polistiren CoArtCo de dimensiuni mari Cornisa din polistiren CoArtCo proportii mari
Cornisa decorativa din polistiren CoArtCo de dimensiuni mari Cornisa decorativa din polistiren CoArtCo de dimensiuni mari Cornise decorative personalizate CoArtCo de dimensiuni mari Cornisa decorativa personalizata de dimensiuni mari CoArtCo
Cornisa decorativa din polistiren CoArtCo de dimensiuni mari Cornisa din polistiren CoArtCo proportii mari Cornise decorative personalizate CoArtCo de dimensiuni mari Cornisa decorativa personalizata de dimensiuni mari CoArtCo Cornisa decorativa din polistiren CoArtCo de dimensiuni mari