Profile Decorative CoArtCo - Detalii Tehnice

Profilele noastre de exterior sunt realizate din polistiren A200 cu densitatea de 30 kg/ m3 si sunt acoperite in doua straturi cu o rasina grunjoasa, care le ofera o rezistenta foarte ridicata si indelungata. Aceasta rasina este adaptata climei din tara noastra, cu ierni geroase si veri calduroase.

NU folosim polistiren AF80, A100 sau A120 pentru ca densitatea lui este mica si are incorporat mult aer. Vara se va dilata foarte mult si astfel vor aparea fisuri in masa.

NU folosim polistiren extrudat la exterior. Polistirenul extrudat se foloseste numai in șapă si in pamant, asa cum recomanda orice producator de polistiren. El este hidroizolant, adica nu lasa apa sa treaca. Ori pentru a monta profile trebuie sa folosesti adezivi, iar acesti adezivi de exterior fac prinderea prin apa. 

Folosim polistiren extrudat la interior, pentru cornisa. Lipirea cornisei se face cu ajutorul unor adezivi speciali acrilici, care sunt conceputi numai pentru interior.

Folosim polistirenul A200 pentru ca este foarte rezistent, iar rasina care il imbraca este flexibila la diferentele de temperatura. Daca rasina ar fi fost foarte tare, acesata ar fisura in momentul in care polistirenul se dilata.

Rasina este grunjoasa-nisipoasa si are culoarea crem-maroniu. Rasina poate fi mai fina sau mai grunjoasa, in functie de preferintele clientilor.

NU recomandam profilele decorative de exterior cu dimensiuni mici. Farmecul profilelor decorative este dat de treptele si de adancimea lor, pentru ca acestea creaza umbrele lasate de soare pe suprafata lor.

NU vindem profilele fara rasina sau cu aplicarea rasinii la santier. Rasina grunjoasa se aplica numai in fabrica noastra, in conditii controlate.

Livrarea profilelor se face oriunde in Romania, prin transport propriu sau firme de curierat rapid.

Profilele ornamentale se monteaza peste termosistem, inainte de aplicarea tencuielii decorative, dar pot fi aplicate si dupa, daca se lucreaza cu grija sa nu se murdareasca fatada. Ele pot fi montate pe orice suprafata, indiferent daca cladirea are izolatie termica sau nu.