Ogive - Tavane Decorative

Putem realiza ogive aparente din polistiren, personalizate, precum si mulaje pentru ogivele din caramida.

Folosim polistiren de densitate mare, astfel incat caramida aparenta si/sau mozaicul se pot monta direct pe ogivele aparente. Aceste ogive fiind ideale pentru crame, spa-uri, bai etc. De asemenea, asiguram si manopera aferenta.
ogiva din polistiren cu mozaic tavan cu ogiva aparenta din polistiren, iedi tavan tavan de terasa cu ogive, tavan arcada

Arhitectii si constructorii au folosit ogivele in constructii de milenii. Totul incepe cu dorinta de a realiza o camera deosebita. Domurile si ogivele au fost create pentru a mari spatiul si a surprinde prin efectul vizual spectaculos.
Exista mai multe tipuri de sisteme de ogive. Cele mai simple sunt ogivele in doua linii: adica cele in forma de V – acoperis triunghiular si ogivele cilindrice, care iau o forma de jumatate de teava curbata intre pereti.

Ambele subliniaza proportiile drepunghiulare ale camerei si sugereaza ca spatiul se tot mareste.

Cand este folosita sa acopere o singura incapere, o ogiva creeaza un punct vizual foarte puternic. Coastele iesind din pereti si apoi intersectandu-se sus au efectul de a crea un spatiu care este foarte concentrat.
tavan cu ogiva pictata, ogiva aparenta din polistiren

Desi ogivele nu sunt foarte intalnite in spatiile rezidentiale, ele sunt metode minunate de a reuni mai multe camere alaturate sau holuri.

Luminozitatea generala si calitatea tensiunii boltii face sa para mai mult ca o bucata de tesatura intinsa pe un cadru. Efectul poate fi surprinzator, avand in vedere ca aceste ogive sunt facute in mod traditional din piatra, caramida sau alte zidarii.

ogiva cu caramida aparenta, profile decorative din polistiren pentru tavan ogiva pictata rosu, profile decorative personalizate pentru tavan ogiva - arcada tavan, idei tavan bolta din caramida, tavan cu caramida aparenta, ogiva, iedei cupole, profile decorative tavan

Cand aceste bolti sunt folosite in succesiune, muchiile creaza un model ritmic vesel.

ogiva, bolta arhitecturala, tavan , modele tavan, imagini tavan, bolta din caramida tavan hol cu ogive ogive repetitie, modele tavan, idei tavan modele tavan hol cu ogive, inspiratie tavan

O astfel de bolta ogiva este un mod frumos de stratificare a spatiului dintr-o camera. Prin oferirea unui focus central puternic si potentialul unor deschideri arcuite la fiecare dintre cele patru laturi, permite realizarea de nise, care pot fi spatii minunate in designul camerei.
tavan baie cu mozaic si ogiva, elemente decorative
Ogivele sunt elemente de decor superbe in casele moderne, bucurandu-se de numeroase aprecieri. Se potrivesc foarte bine cu mobila moderna, adaugand un plus de rafinament. Alaturi de cupole si de domuri, aceste ogive sunt adevarate plusuri in valoarea unei proprietati.