Coloane Grecesti - Modele Coloane Polistiren

Cand ne gandim la arhirectura greceasca, primul lucru la care ne gandim sunt coloanele. 

Cu 2000 de ani in urma, grecii au creat trei stiluri: doric, ionic si corintic. Fiecare coloana are o baza, si un capitel si fiecare stil este decorat si proportionat diferit. O renastere a arhitecturii grecesti s-a raspandit la inceputul secolului al nouasprezecelea, declansata de idealurile democratice si abilitatea de a copia stilurile, documentate de secole.
Principala trasatura a unei case grecesti este un portic cu coloane (pridvor), cu un fronton, de obicei, pe partea din față într-o compoziție simetrică.

Renaștere greacă a fost populara pentru clădiri civice, bănci și alte instituții ale căror proprietari au vrut să-si exprime calitățile asociate cu Grecia, leagănul democratiei. Prin urmare casele de resedinta în stilul grecesc par grandioase, datorita coloanelor mari (de multe ori de două etaje înalte) și a frontonului de sus, de obicei subliniat cu o fereastră de mansardă.
Coloane Grecesti, Coloane polistiren in stil corintic, pret coloane decorative exterior, coloane grecesti coloane grecesti, Coloane polistiren ionice, pret coloane decorative ionice, coloane grecesti coloane grecesti, Coloane polistiren dorice, pret coloane decorative polistiren, coloane grecesti

La acest restaurant am folosit pentru terasa de la intrare coloane grecesti in stil doric. Acestea se remarca prin capiteluri simple si ax (trunchi) canelat. 

La interior s-a optat pentru coloane in stil corintian, mult mai ornamentate. Capitelul este impodobit cu frunze sculptate de acant. S-a ales un trunchi neted peste care s-a aplicat o vopsea decorativa cu efect de marmura (stucco venetian), pentru un efect deosebit.

Si coloanele de exterior si cele de interior sunt realizate din polistiren exapandat cu densitatea de A200 (30 kg/m3), peste care a fost aplicata o rasina minerala putin grunjoasa, pentru un efect cat mai realist. In ambele cazuri, coloanele din polistiren au imbracat stalpi metalici cu rol de sustinere.
coloane grecesti, coloane polistiren stil doric, terasa resturant, intrare resturant, pret modele coloane coloane grecesti, Coloane Polistiren in stil corintian, finisat imitatie marmura, stucco venetian

Coloanele de mai jos sunt in stil ionic. Ordinul ionic este mai complex decat cel doric. Axul este cu caneluri (concave verticale), iar capitelul se termina intr-o spirala. 

Primele trei poze cuprind coloane decorative (jumatati de coloane) folosite ca decor in sali de evenimente. Acestea sunt cu trunchiul canelat, fiind finisate cu vopsele in diferite efecte estetice. Ultima poza cuprinde o coloana intreaga cu trunchiul neted. 


coloane grecesti, Coloane polistiren in stil ionic, coloane decorative resturant coloane grecesti, Coloane Decorative Polistiren, pentru sali nunti, coloane vopsea argintie coloane grecesti, Coloana polistiren, decor sali nunti, Coloana decorativa stil ionic coloane grecesti, Coloane polistiren , coloane decorative, coloane ionice, coloane interior, coloane finisaj cu stucco venetian


Firma noastra poate realiza la comanda orice model de coloana, la orice dimensiune. La cerere se ofera si manopera, inclusiv finisarea lor cu diferite vopsele ori materiale: foite metalice (aur, argint, cupru) sau materiale textile de tip catifea.